Nöden har ingen lag! Vi beger oss ut i ösr...

20100531347 (MMS)

Nöden har ingen lag! Vi beger oss ut i ösregn och (nästintill) storm för att köpa glass. Snygga är vi också!


Som sagt...

Vi fick precis en Flashback från i lördags! Kommer ni ihåg killen med bananen? Vi skrev ett inlägg om honom för någon vecka sedan. Det var i alla fall hans kompisar som vi var på efterfest med. I taxin på väg hem till dem hade vi placerat Vanja i sätet längst bak. Låt oss säga att det var bäst så (för alla) med tanke på hennes tillstånd. Rätt vad det är slänger hon sig fram till den ena killen:

"Vi har ett kort på din kompis med en banan mellan benen! Anna, Johanna! Det är de som satt på bussen från Stockholm! De är Bananens kompisar!"

Det här var ju ingenting jag och JP inte redan visste, bara något vi valt att inte säga något om. De kommer förmodligen undvika oss, stalker-brudarna, i fortsättningen!


För er som missat - Bananen!

Mission accomplished!

Jag vet inte om ni minns mitt och JPs uppdrag att förvandla Vanja till en partyprinsessa. För att summera så tycker vi att hon går ut alldeles för sällan och att hon borde hänga med oss oftare. Efter helgen som gått kan vi bara säga att vi lyckats!

I lördags var det Eurovision och vi var alla rätt så sega, men jag och JP tyckte ändå att vi skulle ut eftersom det inte är många helger kvar innan vi flyttar hem. Vanja var segare än oss men bestämde sig ändå för att hänga med - BRA beslut!

Det blev en riktig brak-kväll! Vi förfestade ordentligt, dansade loss till 2.00 (det är då de stänger i Kalmar) och sen var det efterfest på schemat! Vanja skulle först inte med, men sen ändrade hon sig. Klockan 6.00 åkte vi alla tre hem till oss och sov.

Hela gårdagen var bakisdag med allt vad det innebär. Det vill säga slapp i soffan, pizza, glass och det obligatoriska dagen efter-snacket. Vanja gick runt 18.00 och vi är SJUKT nöjda med både hennes och vår insats. Fler sådana kvällar - jadå!


Anna och jag sitter på föreläsning och ...

Anna och jag sitter på föreläsning och tre rader framför oss sitter mitt spaningsobjekt (inte seriösa utan för att fördriva tiden på den roliga föreläsningen). Han har mössa på sig men toppen på den är typ nertryckt så det bildas en kant. Jag skriver i mitt block och frågar Anna hur han har sin mössa, då svarar hon (i skrift) "har också tänkt på det, det ser ut som toppen på en penis :D" Hahaha!


Mys-pys!

20100528336 (MMS)

Mys-pys!


Premiär för uteservering för vår del och A...

20100528331 (MMS)

Premiär för uteservering för vår del och Anna och passar på att vräka ut sig i soffan!


Anna och Vanja tycker att bestickhållarna ...

20100528332 (MMS)

Anna och Vanja tycker att bestickhållarna på Harrys är JÄTTEroliga!


Freeedag!

Jaja första dagen på väldigt länge som alarmet inte ringet innan kl 7 för att man ska sätta sig på bibblan för att plugga. Skööönt! Vad händer nu då?? Jo ikväll ska vi gå på bio och se en film som beskrivs som en buskis och borde ha blivit kallad "Nästan inget sex och väldigt lite city" (låter nästan mer som titeln på filmen om vårt liv hahaha) så att man inte skulle bli besviken när man såg den! Wooo 2,5 timme i totalt mörker med två brudar som kommer att lägga varsin hand på mina lår - kanske blir en rätt bra kväll i alla fall ;).

Ja jag är uttråååkad!!!


YEEES!

Det finns rättvisa i världen! Kanske till och med en gud - för vi har blivit bönhörda! I kväll hände något stort. Anna Jävla Bergendahl kvalade inte in i Eurovision! GÖÖÖTT!

Jag och JP har hatat låten från början och vi är inte förtjusta i Anna heller. Överskattad artist säger jag! Hon lever på sin idol-audition som är det enda bra hon gjort och det är, vad? 2 år sedan?

Vi sitter i alla fall och jublar. Hoppas att Sverige lär sig en läxa och INTE skickar en tråkig artist med en tråkig ballad igen på LÄNGE! Tacka vet jag snygga pojkar med svängiga låtar eller band i Alcazar-stil. Personligen hoppas jag på att Saade försöker nästa år igen. Jag antar att jag inte behöver säga vad JP hoppas på... ;)



"This is my time, my friend" - Uppenbarligen inte! MOAHAHAHA!

Dagens!

Vi sitter på bibblan när JP helt plötsligt bjuder på dagens bästa.

JP: Alltså, jag var kompis med två indier när jag bodde i Frankrike, jag hörde INTE vad de sa!
Jag: På engelska?
JP: Ja, jag förstod typ INGENTING.
Jag: Men ni var ändå kompisar?
JP: Jaja!

Nya erfarenheter

JP har haft lite problem den senaste veckan. Medicinska sådana. Mer specifik än så vill jag inte vara ;) Hon har väntat på att det ska gå över, men inget har hänt och hon vill inte gå till doktorn. Idag lyckades hon i alla fall övertalas och gick med på att vi kunde ringa en vårdcentral. Med vi menar jag, jag, som låtsas vara JP.

Jag vet inte om det har att göra med att hon är rädd för doktorn eller orden hon eventuellt skulle bli tvungen att använda, men jag fick i alla fall ringa. Under samtalets gång använde jag ord som jag aldrig tidigare använt och förmodligen inte kommer använda i framtiden heller. Nya erfarenheter!

För att lugna er kan jag tala om att JP/jag/vi fått en diagnos och det bär av till Apoteket, first thing tomorrow!

Vad gör man?

JP och Vanja är inne på sista veckan av C-uppsats-skrivande. Det är plugg plugg plugg på schemat och det är bibblan som gäller från tidig morgon till sen eftermiddag följd av hemma-plugg på kvällen som gäller för dem. Jag hänger med för att hålla sällskap och pyssla med mitt.
Enorma mängder plugg leder förstås till väldigt lite sömn. Igår när vi kom hem var JP helt slut och bestämde sig för att vila en liten stund. Vila, inte somna, för somnar hon på dagen kan hon inte somna på kvällen. Hon kröp ner i sin säng och jag i min efter att vi kommit överens om att jag skulle hålla koll så att hon inte somnade.

Jag tog mitt uppdrag på största allvar och skötte mig rätt så bra om jag får säga det själv. Ungefär var 10 min skickade jag sms med frågor, så hon skulle vara tvungen att tänka till lite och inte bara skicka korta sms för att sedan kunna somna om.

Vi hade bestämt att vid halv skulle hon gå upp. När hon inte var uppe fem över halv skickade jag sms och frågade om hon var uppe och fick "nej" till svar. Jag skrev att hon skulle gå upp och frågade 5 min senare om hon var uppe, fortfarande "nej". De kommande 10 minuterna bombade jag henne med sms var 3 minut, ungefär. När hon inte svarade gick jag in för att se om hon var vaken. Gissa vem som hade somnat och inte alls blev glad när jag kom och väckte henne. Gissa om samma person hade satt mobilen på ljudlös för att jag "inte slutade smsa". Jadå, Johanna Persson!

Här gör man så gott man kan, men till vilken nytta? Nästa gång blir det väckning tidigare och får jag inget svar tänker jag banka i väggen eller hoppa på henne.

Pigg-Persson

Nyaste tillskottet till skaran

JP har ett nytt span. Hon hittade honom först på dansgolvet förra lördagen, men ville inte gå fram till honom trots påtryckningar från mig. Nu är han på biblan typ varje dag - goda span-möjligheter med andra ord. Det näst bästa med honom är att han liknar en annan av hennes killar, Hans, bakifrån. Det bästa är att framifrån ser han ut som Eric Saade - MUMS!

Originalet

Dagens outfit

Jag har nu suttit på biblioteket i 9,5 timme - lagom tid! Min stjärt börjar bli mör  och jag stirrar mest på datorskärmen och blir förbannad över att jag inte har åstadkommit mer än vad jag har gjort!

Stunder som dessa måste man roa sig själv och självklart har jag en rolig bild på lager att bjuda er på! Folk får gärna se ut hur sjuttsingen de vill, det ger mig bara chans att skratta åt de och kanske slänga ur mig en kommentar som "hur tänkte han/hon i morse när han/hon tittade sig i spegeln innan han/hon gick ut". Jag är inte alltid tipp topp men jag brukar göra det bästa av situationen. Anna och jag skulle ut och gå en runda för några dagar sedan och där gick min gräns! Först vek jag mig dubbel av skratt och sen tvingade jag Anna att byta om.

Se om ni hittar ett rätt med hennes outfit!



För det första så har hon leggings som gör att benen ser avkapade ut och ger intrycket av att hon är kortare än vad hon är. En effekt Anna med sina xx,5 cm inte behöver! (Jag kommer inte ihåg hur lång hon är men jag vet att den halva centimetern är viktig!) Till detta har hon en tröja som jag tror 80-talet vill ha tillbaka och som dessutom gör att hon ser ännu mindre ut. Hahahaha!

Nu har jag energi till någon timme till!


Hur?

Jag har bott i Kalmar sedan september, ett bra tag kan man tycka. Detta märks dock inte alltid. Idag hade jag varit och handlat på Maxi, på hemvägen skulle jag inom biblan för att lämna lite godsaker jag köpt till JP. Vi har cyklat från biblan till Maxi innan, men inte åt andra hållet. På den korta sträckan lyckades jag i alla fall tappa bort mig. Jag kände mig sjukt dum när jag cyklade gata upp och gata ner vetandes att biblioteket låg någonstans i närheten. Till slut hittade jag i alla fall rätt. En bild säger mer än 1000 ord, så jag ritade en karta över min färd. Blått är vägen jag skulle tagit, rött är vägen jag körde istället. Ibland vet jag inte hur jag lyckas...


Daglig rutin när man äter med Olofsdotter!...

20100525325 (MMS)

Daglig rutin när man äter med Olofsdotter! Hon spiller alltid och nu är hon i full gång att tvätta sitt linne!


Luuunch!

20100525323 (MMS)

Luuunch!


Det händer bara oss!

I fredags när JP skulle hem och hälsa på sin nya systerdotter hände något som är SÅ typiskt TG. JP köpte biljett en timma innan tåget skulle gå och sen var det stress för hela slanten. Vi skyndade oss hem från biblioteket för att JP skulle byta om. Jag skyndade tillbaka för att lämna böcker till Vanja och JP cyklade i förväg till leksaksaffären. 5 min innan tåget skulle gå befann vi oss på stationen. JP parkerade cykeln under tiden som jag hämtade ut biljetterna. Sedan var det bara på tåget och iväg. Efter att jag vinkat av JP hinner jag gå typ 5 meter innan jag stannar tvärt. Presenterna! Jag har kvar påsen med presenterna i handen! Så typiskt oss! Men som JP sa, det fick bli present nog att hon kom och hälsade på! Jag skulle vilja säga att vi lär oss något av detta, men det vete tusan ;)


Moster

I förra veckan blev jag moster! Jag blev moster till en pussenussig liten underbar flicka! Adjektiven räcker aldrig till när man ska beskriva något sådant fantastiskt. Detta är fjärde gången jag blir moster och jag blir mer känslofull för varje gång. Åldern?!

Jag är favorit, gudmor, fadder - allt i ett! Det bästa med det är att jag ÄLSKAR det och jag älskar mina gullungar! Eftersom jag är yngst i min syskonskara så har jag ingen att föra min visom vidare till så jag gör det till mina systerdöttrar istället. Vilket är till min lycka och deras olycka! Jag lär de det viktiga i livet!

Denna söta gullunge! Jag har smeknamn till alla barnen och jag brukar ha smeknamn på magarna innan de är födda också. Jag har efter lite övervägande valt att kalla det fantastiska tillskottet för Ruffe som är en förkortning på Rufset. Hon har tjockt fint hår och helt ärligt så är jag avundsjuk! Jag är avundsjuk på en fem dagar gammal bebis!

Söööööööööööööööt!


Typiskt...

Igår var jag ute på en lång promme. Då brukar jag gå eller cykla ner till campingen och gå motionsspåret som finns där. Nästan framme vid campingen mötte jag ett gäng på 4 personer på cykel som viftade och bad om hjälp att hitta vägen. Tyskar, så klart. Så jag plockade ut mina lurar och gjorde så gott jag kunde.

"Ve vant to go to sea. Zhe sea. Swimming"
Jag förklarade att närmsta badplatsen låg inne på campingen, varpå de fortsatte:
"No. No swimming. Ve vant to go to center, along the sea"
Jag sa då att det tyvärr inte gick varpå de besvikna tyskarna cyklade vidare.

Haha! Jag vet inte om man ska skratta eller gråta :D


Promme-lycka!

Jag och JP har börjat ta dagliga promenader. Vi går inte alltid tillsammans, med tanke på att vi håller rätt så olika takt ;) Även om jag vet att jag borde hålla tempot uppe när jag går så kan jag inte låta bli att stanna på vissa ställen, som till exempel för att prata lite med fåren som betar i hagen jag går genom på min ena runda. Hur söta fåren än är slår de inte mina andra favoriter - ankfamiljen! Det är två ankor (eller de heter väl något annat egentligen, men vet inte vad) och deras ungar! Ungarna är det absolut sötaste! De vaggar fram lite ostadigt och är jättefjuniga. Det bästa är när de viftar på sina små ank-rumpor! Åh, jag vill bara klappa dem och ta med dem hem! Lyckopiller är vad de är!


Vad blir det för mat?

Varje dag har Anna och jag en ensidig konversation angående vad vi ska ha till middag! Det brukar börja med att en av oss säger att vi är hungrig eller frågar vad vi ska ha till middag och det följer med att jag säger att jag inte är sugen på något speciellt vilket lämnar Anna till att komma på tre förslag som jag ska välja mellan. Eller hon tror att jag väljer eftersom jag inbillar henne att jag gör det men i själva verket resonerar hon fram till ett val på egen hand med mig sittandes och slänger in lite "mmm" "joo" osv.

Igår så var det dags igen "Vad ska vi ha till middag idag?" Anna säger att hon kan tänka sig hamburgare och att hon har varit sugen på det jääättelänge. 5 sekunder går och sen tittar jag på henne och säger "vi åt hamburgare igår"! Hahaha!


Snickar-Anna

Anna har börjat falla för en ny typ av män, ny för henne i alla fall. De två senaste killarna i hennes liv är nämligen snickare! Både händigt och sexigt enligt mig men ännu mer enligt Anna. Hon har en åtrå efter deras muskulösa kroppar, mest armarna efter allt intensivt spikande och sågande.

Jag hoppas att hon hittar en bra snickare som kan bygga sig en väg rakt till hennes hjärta!




Dagen efter

Det absolut bästa med att gå ut är en stund dagen efter. Bakfyllan är aldrig något att hänga i granen fast att man inte ska gnälla utan stå sitt kast. Oftast är bakfyllan man betalar värt priset för kvällen innan. Anna och jag brukar hitta på rätt så mycket när vi är ute, roliga saker! (Eftersom vi är roliga!) Vi är aldrig dryga eller beter oss illa utan vi är precis som vi är fast med en hel del dricka innan för västen.

Mer regel än undantag så händer det att vi glömmer bort lite från kvällen innan eller tror att vi har glömt bort något. Därför är den första tiden vi är tillsammans dagen efter den BÄSTA! Det är så kul att vi är helt slitna och går igenom kvällen och alla bravader vi har varit med om. Jag kan lova er att ni hade betalt mycket för att lyssna på de samtalen!


JP älskar vaniljsås och då menar jag ÄLSKA...

20100521312 (MMS)

JP älskar vaniljsås och då menar jag ÄLSKAR vaniljsås. Hon brukar dränka äppelkakan i sås så att det är typ 10% kaka och 90% sås. Det är jag van vid, men det hon gjorde nyss trodde jag aldrig! Hon gick och hämtade en skål med vaniljsås och en sked och bara åt! Hahaha! Roligaste JP!


Anna har nämnt x antal gånger att mitt m...

Anna har nämnt x antal gånger att mitt minne inte är på topp. Klart att alla kan vara förvirrade och glömma bort saker men ibland undrar jag inte om jag har blivit lite för förrvirad lite för snabbt! Jag låste min cykel och hade inget bra ställe att lägga nyckeln eftersom min väska är rätt så stor så är risken att jag tappar den rätt stor. Till slut la jag den i myntfacket i plånboken för där kommer jag ihåg att den är plus att jag inte tappar den. Trodde jag ja! Jag fick precis lite smått panik för jag trodde att jag slarvat bort den och blev irriterad att jag skulle behöva leta igenom väskan. Mitt i min ilska och frenetiskt rotande kom jag på vart jag lagt den - i plånboken för jag skulle komma ihåg det!


23 år och jag tycker fortfarande att det ...

23 år och jag tycker fortfarande att det är lika kul att räkna antalet vagnar på förbipasserande tåg. Jag trodde att det var en sådan sak som skulle gå över när man blev äldre. Antingen så går det inte över eller så har jag inte blivit tillräckligt gammal!


Baguette - ett vapen?

Till lunch idag blev det varsin baguette. Det är vad vi kallar en gourmet måltid! Anna skulle hålla min baguette under tiden som jag gjorde något och hon sitter och håller den perfekt så att jag kan ta en tugga av den. Det uppskattas inte helt av Anna utan hon tar baguetten i ett dubbelgrepp (med båda händerna alltså) och lurar mig till att ta en tugga. När jag har munnen vidöppen och närmar mig baguetten så tar hon sats och kör upp baguetten i full kraft i munen på mig. (Vissa kommer tolka det på ett snuskigt vis - väx upp ;)). Den tar oturligt på underläppen så att jag får ont på riktigt.

Vi måste ändra historian om jag det skulle visa sig att jag får en fläskläpp för det låter inte så sexigt och säga "jag fick en fläskläpp av en baguette". Som plåster på såren köpte Anna lite efterrätt till mig, ibland är det bra att bli skadad.


Bananen m.m

Detta inlägg är egentligen försenat. Det skulle kommit upp direkt efter Stockholm, men så blev det inte av någon anledning. Vi satt i alla fall på bussen hem när Vanja upptäcker killen över gången har somnat med en banan i handen. Inte bara det, utan på något sätt lyckas han hålla den, ja... se själva! Vi skrattade så vi grät. Men det slutade inte där. Killarna från samma gäng fortsatte att hålla konstiga grejer på konstiga vis mellan benen. Hur klurigt det än var var vi tvungna att fotografera :) Med tanke på alla våra bilder börjar man nästan fundera på om de gjorde det med vilje...


Förko... vad?

JP har gjort det igen! Vi sitter och pluggar för fullt på biblan när Vanja ber om en annan översättning än "utvecklad" till "developed". Snäll som hon är slår JP upp det och kommer med följande förslag:

JP: "förbättra, få att växa, öka, stärka, förKORVa..."
Vanja: "Vad sa du?!" JP: "FörKORVa!"
(Tittar en gång till på skärmen)
"Eller, nej! FörKOVRa ska det vara!"

Hahahaha! Behöver jag säga att vi alla tre vek oss dubbla? Förkorva är SÅ det nya :)
Inlägget till ära lägger jag upp ännu en av mina egen-ihopklistrade bilder: Poliskorven!

Med inspiration från JPs senaste man

Titta!

JP är den roligaste och absolut yraste. Idag sitter det en kille bakom henne på biblan som hon inte vet vem det är. Jag försökte förklara hur han såg ut, men det ringde fortfarande inga klockor. Så när han reste sig upp och gick bad JP mig att säga till när han kom tillbaka så hon skulle kunna vända sig om diskret och titta. 3 minuter senare kom han tillbaka och jag gjorde som jag blivit tillsagd:

"JP, han kommer"
"Va?"
"Han kommer tillbaka!"
"Va?"
"TITTA!"

DÅ vänder hon sig om. Hon hade redan glömt att hon bett mig säga till och trodde jag sa att Vanja kom, haha!

Dagens bästa!

Som fattiga studenter har vi lärt oss vikten av billiga nöjen och att uppskata de små sakerna här i livet (lite för seriös inledning på ett väldigt oseriöst inlägg).

Något av det FULASTE som finns är folk som sätter solglasögonen på massa konstiga ställen när de inte används. Uppe på huvudet - fine, det är ändå lite logiskt och det gör vi också ibland. Men mitt i pannan?! Eller, den värsta - i nacken?! Varför?

Fråga mig inte hur vi fick idén, men vi bestämde oss för att JP skulle sätta sina solglasögon i nacken och det var så hysteriskt roligt att det fanns inget annat att göra än att spinna vidare på det... Vi vände hennes jacka, vilket blev ännu roligare. Men lät vi oss stoppas där? Inte en chans. När TG gör något går vi all in. Vi lät bak-och-fram-JP cykla :D Titta och njut!

Ps. Det blir extra roligt om man tänker att hästsvansen är en lång näsa ;)


Smörig tjej

Jag är ett riktigt smör-monster. Jag har alltid massa och egentligen alldeles för mycket smör på mina mackor. Igår skulle JP förklara för Vanja ungefär hur mycket och beskrev mina mackor, de "smör-högar" som uppstår och ungefär hur tjocka de är. Jag tänkte att så tjocka kan de ju inte vara. Men jodå! Idag på lunchen mätte vi dem med en potatissticka och tjocka var de! Mackan faller tydligen inte långt från Fläskis!


Fula skor

I morse skulle JP snöra ett par nya skor och vi började prata om hur de ska eller inte ska snöras. Vi kom fram till att det fulaste och ett absolut no no är att snöra dem så att snörena bara ligger som raka streck över skon. Ungefär en kvart senare när vi var framme på biblan upptäckte vi att - vem har sina skor snörade så, om inte jag?! Pinsam miss...


Operation

Igår var vi ute och promenerade och när vi var framme gnällde jag lite över skoskav. JP är ju inte den som klagar i onödan men sa att hennes sko klämde lite. LITE?! Den måste klämt som tusan med den blåsan hon fick. Världens största vattenblåsa! Min blåsa var kanske en fjärdedel av JPs, så jag insåg att jag inte hade något att klaga över. Senare på kvällen bestämde vi oss i alla fall för att operera JPs blåsa. Vi vet att man inte ska sticka hål på dem, men frestelsen var för stor. Ok, det var väl mest min frestelse. Sagt och gjort, doktor Olofsdotter hämtade en nål och stack hål på den rackaren! MASSA vatten säger jag bara. Vi varnar känsliga läsare för bilden nedan.


JP har inte alltid höga tankar om mig. Inn...

20100517274 (MMS)

JP har inte alltid höga tankar om mig. Innan jag berättar vad som nyss hände måste jag först berätta att jag inte äter kött. Jag äter fisk, men inget annat. Det vill säga utom en köttbulle varje jul. Nu i julas var jag mer sugen på att fuska med en prinskorv, men eftersom vi inte skulle ha några hemma sa JP att hon kunde köpa så skulle jag få smaka en. Det glömde vi båda och jag har inte fått någon korv. Idag har JP köpt falukorv och jag funderade på om jag skulle fuska med en sådan istället. Jag står och sneglar på JPs korv och funderar, vilket hon märker och frågar vad det är. Jag vill inte säga eftersom jag känner mig som en dålig "vegetarian". Då säger JP: "Bara säg det, vad är det för snuskskämt om korven?!" Hahaha!


Liksom

En sak som jag har märkt med Anna är att hon säger "liksom" 700 000 gånger om dagen...MINST! Anna säger själv att hon måste sluta för att hon låter ointelligent. Jag har själv inte tänkt i den banan men sen hon kommenterade det så kan jag hålla med om att för det mesta sägs inte mycket som är intelligent.

Jag har nu fått i uppdrag att säga till varje gång hon säger liksom så att hon är medveten om det och förhoppningsvis ska det leda till att hon slutar. Det är på ett sätt imponerande hur många gånger hon kan trycka in "liksom" i en historia! Ibland går det så långt att jag inte lyssnar på vad hon säger utan bara räknar antalet "liksom". Det roligaste är när hon tror att hon klarat av att berätta något utan att säga det men att jag ändå räknat till minst tre. Ibland så tror man att en historia som hon berättar är slut eller historian är egentligen slut men till 99% av gångerna lägger hon till en extra mening bara för att kunna sluta med liksom.

Idag har Anna liksom fått till en ny frisyr. Jag har inte frågat vilken kanal hon får in men det måste liksom vara mer än en liksom. Håret spretar på många håll liksom.


Håief

Igår lurade jag med Anna på fotboll! Kalmar fick finbesök av Helsingborgs IF och min plats där var given precis som Annas sidan om mig. Ni som känner Anna vet att hon inte är intresserad av sport och har inte mycket koll alls. Hon är helt enkelt den BÄSTA vännen som ändå genomlider 90 minuter fotboll, i kyla!

I vanliga fall så spelar HIF med röda tröjor och blå byxor. Kalmars spelkläder är hel rött så HIF fick spela i sin bortadräkt som är mörkblå. Fem minuter in i matchen så tänkte jag på att Anna kanske hejade på fel lag så jag sa lite på skämt men mest på allvar att vi höll på de mörkblå och förklarde varför. Två sekunder senare kommer frågan "var ska vi göra mål?".

Hon må inte ha mycket koll på fotboll men hon har stor koll på vad en bra vän är! Det väger tyngre!


Here we go again

JP har gjort det igen! Hon har hittat en ny man, den här gången med betoning på man. Han är inte de vanliga 3-4 åren yngre utan tvärtom äldre. Dessutom är han, håll i er nu... POLIS! Han går därför under smeknamnet "Konstapeln", delvis för att vi inte ska avslöja vem han är, delvis för att hans riktiga namn inte är något höjdar-namn. Jag har tyvärr ingen bild på honom. Däremot har jag en annan bild som jag klistrade ihop efter att JP drömt att Robinson-Robban var polis. Den får duga! Nu har jag Ricardo och JP Konstapeln, varsin polis alltså. Nice!


Wonderwoman

Anna brukar säga att jag är wonderwoman eftersom jag oftast biter ihop istället för att bryta ihop och gnälla över en massa onödigt. Fast en eloge till en riktig wonderwoman - min syster! Hon har "do-date" imorgon och igår förmiddag när jag pratade i telefon med henne så var hon ute och klippte gräset. Jag blev helt chockad och sa till henne att hon skulle ta det lugnt men då försvarar hon sig med kommentaren:

"Jag skulle visa Erik att det inte alls var svårt att klippa gräset med handgräsklippare!"

Shit! Två dagar innan det är beräknat att hon ska föda är klipper hon gräset, inte bara att hon klipper gräset utan hon klipper gräset med en HANDgräsklippare. Det är en äkta wonderwoman i mina ögon!


Fäääzt!

Vi har blivit lite dåliga på sista tiden men nu har vi bestämt oss för att go all in den sista tiden. I onsdags så kunde inte jag bestämma mig för om jag ville gå ut eller inte. Ibland är det bara bekvämt att stanna hemma. TRÅKIGT men bekvämt! Vi vill absolut inte bli några torrbollar, även om vi sakta håller på att förvandlas till det?! Vad har hänt med oss? Vi som brukade stå för de ökända efterfesterna som varade långt in på söndagen?! SKÄRPNING!

I onsdags så kunde inte jag bestämma mig för om jag ville gå ut eller inte. Anna tjatade lite på mig men hon hade nog ändå "ligga i soffan" i bakhuvudet. Till slut sa hon ring Lisbeth! Mamma är vår festguru! Hon vill att vi ska ta det lugnt men ändå att vi ska gå ut. Jag visste att hon var bortbjuden så sa att vi inte kunde ringa men det här var en VIKTIG fråga så vad hade vi för val?

Mamma: "Hej!"
Jag: "Hej pusse! Jag vet att du är borta och förlåt för att jag stör..."
Anna: "HEJ LISBETH!"
Mamma: "Hej Anna!"
Jag: "Jo mamma..."
Mamma: "Ut med er!"
Anna och jag: "Hahaha"

Tror ni att vi vänder oss till mamma ofta eller?

Tur att vi gick ut i alla fall för vi hade så kul!

(En bild från "la afterfest")




Sunset-drömmar

Jag tror att jag blev skadad av allt vårt Sunset Beach-snack igår. I natt drömde jag att jag var med i Sunset Beach :) Jag drömde att Ricardo typ blev glad när han fick reda på att Gabi hade ett förhållande med Antonio (för er som inte vet - hans fästmö/fru hade ett förhållande med hans boro, prästen - Dubbel katastrof!), för då kunde han bli tillsammans med mig :D Nu kommer jag vara lite kär i honom hela dagen! Jag och Ricardo, happily ever after.

Min nya man

Vem var nu det?

Vem är Cole? Vem är den här tjejen? Är det Amy? Nej det är Emily, Bettys brosdotter. Paula var otrogen mot Riccardo med hans bror! Ja... Nej, det var Gaby! Vem är Gaby? Paulas syster! Greogry han var väl snäll? Nej han var en ond jävel! Caitlin... Vem är nu Caitlin? Det är Olivia och Gregorys dotter som är tillsammans med Cole. Coles pappa kom tillbaka sen. Just det, Olivia och han blev tillsammans! Vad hette han? CT eller RJ, det var något med bokstäver. Varför lämnade Virginia Sunset? Hon var kär i Michael och vill ha honom så hennes son fick en fadersfigur. Carmen var störig! Vem var Carmen? Hon spådamen. Ja just det Riccardo och Antonios mamma. Jobbade inte Tim och Maria ihop lite för att förstöra för Ben och Meg? AJ! AJ hette Coles pappa! Varför hjälpte Annie, Caitlin att stjäla Olivias barn? ...

Såhär har vi hållt på i över en timme!


Sunset Beach

Precis tillbaka vid datorn efter en lunch på vårt nya hak. Vi har knappt tid att ta paus på grund av vårt pressade schema men när vi tar paus så ska varje minut utnyttjas på bästa möjliga sätt. Vad är då bättre än Sunset Beach?!

Vi satt halva lunchen och pratade om denna (fantastiska) serie och det är skrämmande hur mycket vi kommer ihåg! En av oss kommer ihåg en sak och nästa fyller i med en annan sak och till slut säger vi alla tre i kör "juuuuust det"!

När vi kom tillbaka så var vi tvungna (ja livsavgörande!!) att googla fram bilder på skådespelarna och de dök det upp nya karaktärer som vi hade glömt så diskutionen tog fart igen.

Sunset Beach var ingen bra serie men ändå satt man fastklistrad under nästan hela seriens gång. Även om Sunset Beach inte var ett mästerverk så är det roligt att drömma sig tillbaka!

Introt (det andra i upplagan)


Anna underhåller biblioteket!

Anna och jag är i biblioteket och jag sitter och skriver med samtidigt som jag lyssnar på musik i min iPod, Anna tror att hon lyssnar på musik i sina lurar. Jag sitter och lyssnar på min musik men så hör jag något annat ljud. Det låter ungefär som kyrkklocker och någon melodi på det. Jag frågar Anna om det är hennes musik som hörs men ingen respons. Eftersom hon inte reagerar så tror jag att hon lyssnar på musik och inte hör mig så jag pausar min för att lokalisera var ljudet kommer ifrån.

Jag frågar Anna igen "är det din musik som hörs?" Anna tar ut sina lurar och lyssnar och helt plötsligt börjar Backstreet Boys sjunga "show me the meaning of being lonely". Det visar sig att hon har satt i lurarna i mikrofonuttaget på datorn. Hon tyckte att det var konstigt att det inte kom något ljud i lurarna.

Hahaha, bra (rolig) start på dagen!


Uppdatering på topp

Gissa om vi kommer få klagomål imorgon på dålig uppdatering! Ibland glömmer jag bort att blogga men idag har jag verkligen tänkt på det hela dagen men jag har inte haft något att skriva om. Total idétorka!

Jaha...vi är inte så pratiga med varandra idag heller, vi är rätt så slitna (eller sletna på skånska). Dessutom skriver Anna hemtenta och moi har en liten petit sak som kallas för C-uppsats. Uppsatsen hade inte varit någon fara på taket om det inte hade varit så att vi ligger 5 (?) veckor back! Alltför många veckor är det i alla fall! En liten eloge på det taaack!

What to blog about?? Ingen susning!

Misslyckat mission i STHLM

När vi var i Stockholm så sa jag lite på skämt och lite på allvar att vi var tvungna att hålla ögonen öppna efter Ola. Det är egentligen totalt onödigt eftersom jag ändå inte hade gått fram till honom om jag hade sett honom. Nu håller jag på att säga att Ola är "mannen i mitt liv" lite för att jag ska hålla på och inte för att jag vill. I alla fall vi var på samma ställe i Stockholm, han var också på Gaga! Nu undrar jag bara HUR FAN KUNDE JAG MISSA HONOM?! Jag menar det var ju bara sisådär 13 000 personer där men ändå! Min Ola-radar måste vara ur funktion! 

Till Anna, Vanja och mig själv - vi misslyckades! Nästa gång får vi vara mer på alerten!





Back to the 90's

Anna försöker införa 90-talets största hårtrend - en slinga som hänger fram! Officiellt så stödjer jag givetvis henne men inofficiellt så hoppas jag att intåget av den här frisyren misslyckas big time!





Bajsspray

Jag har länge tänkt att jag ska ta ett foto på ett speciellt spray vi har hemma men varje gång jag tänker att jag ska göra det så lägger jag till "asch jag kan göra det sen". 'Sen' inträffar aldrig! Nu har jag anledning att göra det! När vi ska utföra nummer 2 hemma så har vi en ritual som ska underlätta processen. Den som inte behöver göra det måste sätta på musik eller höja volymen på TVn så att man inte hör något. Döm oss om ni vill men vi tycker att det här fungerar hur bra som helst!

Problemet med att man ska höra något är därmed löst! Värre blir det med doften/stanken efteråt som kan uppkomma. Vi har en lösning på det också! Min syster har gett oss vad som egentligen är parfym men som vi har som bajsspray. Det finns i dofterna jordgubb, vanilj och det nya tillskottet björnbär. Vem som vill använda de som parfym och gå och lukta som en frukt är ett mysterium för mig! Efter att vi gjort vad vi ska så sprayar vi lite och problem solved! Helt effin amazing! (Gangsta språk!)

Anna och jag sitter kvar på biblioteket och pluggar. Båda är fokuserade och skriver så att pennan glöder (vi använder våra datorer så jag gissar att vi egentligen skriver så att tangenterna glöder) och har musik i öronen. Rätt som det är avbryter Anna mig och säger:

"det luktar björnbärsspray"

Det var Anna sätt att på ett fint sätt säga att det luktar bajsspray! Tre scenario finns så som jag ser det:

1. någon har varit hemma hos oss och stulit vårt bajsspray och använt det efter att ha uträttat sina behov på biblioteket
2. det var en snarlik doft och inte alls björnbärsbajsspray
3. någon använder det som vi använder som bajsspray som parfym på riktigt!

(Bild på det fantastiska bajssprayet kommer inom kort!)


Synd att jag inte jagar

Vanja, Anna och jag sitter på biblioteket, ja vi börjar kalla det vårt hem! Det är roligt att lyssna på dem två när de pratar för det händer rätt så ofta att de pratar över mitt huvud! De pratar om saker som rör mig men de involverar inte mig i samtalet och om jag (gud förbjud) gör ett inlägg så tittar de på varandra och skakar på huvudet precis som att jag inte vet bättre.

Det som diskuterades för en stund sedan (som så många gånger tidigare) är det motsatta könet. Nu har Vanja och Anna satt ihop en, enligt dem, perfekt kille till mig. De har använt sig av alla killar som de påstår har ett intresse för mig och som de kategoriserar som "mina killar". Jag vet inte riktigt hur klippdockan såg ut till slut. Jag gillar i och för sig idén om att kunna sätta ihop sin kille med de egenskaper som man själv vill.

Det hela började med att Vanja sa att en viss kille hade varit perfekt pojkvän till mig fast... och så började ihopsättandet av drömmannen till Johanna Persson. Det hela avslutades med att Anna, efter att hon var väldigt nöjd med resultatet, sa att det var synd att jag inte var på jakt (efter en pojkvän).

Tur att man har fantastiska vänner som ser (delvis) till mitt bästa!


GTL

Gym
Tan
Laundry



GTL det är vår nya filosofi! Eller kanske inte vi är mer på Vinnys sida (som vågar trotsa de övriga killarna). För att förklara vad sjuttsingen jag snackar om så har jag två ord - Jersey Shore! Bättre kvalitets-tv än det programmet får man leta efter! Det är underhållning och ingen töntig underhållning utan underhållning på hög nivå!

Det finns fyra killar (eller guidos som vi föredrar att kalla dem), Vinny, Ronnie, Pauly D och Mike som självutnämnt kallar sig för "The Situation". Fyra fantastiska karaktärer! Ronnie, Pauly D och The Situation har en vardaglig rutin - GTL! Varje förmiddag går de till gymmet för att pumpa sina muskler efter det så ska brännan få lite färg (i solarium så klart) och efter det ska tvätten tvättas. VARJE DAG! Jag är amazed att de får ihop tvätt till varje dag! 

Så jäkla roligt! Det bästa är att det är verkliga killar, inga som spelar en roll utan de gör det här i sitt vardagliga liv. 

Så kom ihåg GTL är det som gäller!



GTL is the shit
- glöm det inte!



(Ni gissade rätt, vi ska ha varsin!)


Cher!

Lite Cher såhär på tisdagseftermiddagen, vad mer behöver man?


Tekniken vill inte samarbeta

Vi har blivit duktigare på att uppdatera bloggen (även om vi hör klagomål från vissa håll) nu när vi har kommit på att vi kan blogga med Björn och Ulf (våra mobiler för er som inte kommer ihåg). Det sker inte helt utan komplikationer.

För det första så vill vi kunna redigera våra inlägg från mobilerna men vi vet inte hur (med andra ord vi har inte lagt ner så mycket energi på att ta reda på hur man gör).

För det andra så spelar det sune hur duktiga vi är på att uppdatera när inläggen inte publiceras. Vi kan skicka flera inlägg flera gånger utan att det visas på bloggen. Fast skamden som ger sig, vi skickar dem tills de visas så var inte oroliga för att ni missar något (o)intressant!


Bilden som försvann

Den här bilden skulle ha varit med när vi berättade om vårt polisdrama! Saker händer i Kalmar! Av någon anledning ville den inte publiceras så here we go again!

Igår 17:54



JP och jag är TRÖTTA idag. Vi har bestämt oss för att lägga oss tidigt, så innan idag sa JP att hon fick INTE somna mitt på dagen. För en stund sedan gick hon och la sig och lyssnade på musik och kort efter det fick jag ett sms: "NU är jag trööött!" Jag skickade tre vakna-sms utan svar, sen skrev jag att svarar du inte inom 2 min kommer jag in och hoppar på dig. Said and done. Persson är nu både hoppad på och väckt. Mission accomplished!


Nu kom polisen och hämtade avspärrningen o...

10052010090 (MMS)

Nu kom polisen och hämtade avspärrningen och körde iväg Vi ringde dem och frågade vad som hände och blev kopplade, men där var det ingen som svarade. Det kan ju inte ha varit något jätteakut, men ändå. Varför spärrar man då av?


Action på LLG! Det sitter en polisavspärrn...

20100510249 (MMS)

Action på LLG! Det sitter en polisavspärrning precis utanför vår balkong. Vi ser ingen annan avspärrning och ingen olycka eller något annat som hänt. Mystiken tätnar, men vi håller er uppdaterade!


Frukost i skolan! Efter alldeles för lite ...

20100510248 (MMS)

Frukost i skolan! Efter alldeles för lite sömn är TG nu bib (=back in business) och sitter på en "inte alls" seg föreläsning. Tur att vi hittar andra intressen, som att spana killar, än lektionen för annars hade vi somnat.


Vi sitter på bussen på väg hem och det är ...

20100509244 (MMS)

Vi sitter på bussen på väg hem och det är några idiotiska tjejor som tror att de har kommit på en bra sak - att ha en kebab som matsäck. Vilka jäkla pentor! En kebab luktar så nu sitter vi i en buss som stinker vitlökssås! Sämsta iden någonsin! Jävla stolpskott till och med en korvmacka hade varit bättre!


Ni vet hur jag brukar säga att JP har må...

Ni vet hur jag brukar säga att JP har många män och att hon själv protesterar högt mot det påståendet. Idag är vår sista dag i Stockholm och vi bestämde oss för att försöka hinna med lite sista minuten-shopping. När vi kommer ut från tunnelbanan, vem står där om inte NMC, en av JPs (många) bartendrar, som egentligen kommer från Helsingborg. Det är officiellt - världen har blivit för liten för alla JPs karlar!


Tanken var att vi skulle ta en bild på oss...

20100508232 (MMS)

Tanken var att vi skulle ta en bild på oss och skriva att vi var trötta efter en dags shopping. Första bilden vi tog så såg vi inte det minsta trötta ut så den planen sprack. På den här bilden visar Anna upp sin nyinköpta peruk/tupé. Visst klär den henne?


Jag vet inte hur jag lyckas ibland. I onsd...

Jag vet inte hur jag lyckas ibland. I onsdags när vi var och handlade matsäck hade vi varsin påse i våra cyckelkorgar. För de som inte sett min cyckelkorg kan jag tala om att den är liten och alldeles tillbucklad, den är inte ens köpt utan upplockad i ett dike för många år sedan. Jag behåller den med ursäkten att den är bättre än att inte ha någon alls (tveksamt). I alla fall, min kasse gick knappt ner och fast JP erbjöd sig att ta saker envisades jag med att stoppa ner nycklar, telefon och plånbok i min ica-kasse. Dumt val. Jag tror inte ens vi hann cyckla 50 meter innan jag ser att kassen börjar luta och att något är på väg att trilla ut. Sekunden senare ser jag hur min telefon trillar ut och strax därefter kör jag över den. Jag kände liksom "bump" i bakhjulet. Ulf, min telefon, delade sig men fungerar utmärkt trots att han fått en del ärr från den traumatiska upplevelsen. Behöver jag säga att JP avlastade mig efter det?


Johanna Persson börjag bli gammal. Från ...

Johanna Persson börjag bli gammal. Från igårkväll har hon typ inte hört någonting på sitt vänstra öra. Så fort vi pratar och hon inte har sitt högra öra mot oss skriker hon "Vaa?! Alltså, jag HÖR inte!". Haha, det kan ha berott på volymen på konserten också ;)


Ja men visst Lady Gaga it is! Bilden är un...

20100507227 (MMS)

Ja men visst Lady Gaga it is! Bilden är under all kritik men det kommer bättre när vi fått bilder av vår pressfotograf, Väändjay! Vi är hemma nu och ska vila våra sargade fötter, känns bra att lägga sig ner ska ni veta! Dessutom är jag döv på mitt vänstra öra, det surrar bara men vad gör man inte för entertainern Gaga!


Inne! Bra platser långt fram, var annars?!

20100507223 (MMS)

Inne! Bra platser långt fram, var annars?!


Redo och snart är det insläpp då jävlar sk...

20100507221 (MMS)

Redo och snart är det insläpp då jävlar ska assen skakas!


Champagne och livemusik i kön!

20100507219 (MMS)

Champagne och livemusik i kön!


Vanja, jag och Heineken laddar inför Gaga!

20100507218 (MMS)

Vanja, jag och Heineken laddar inför Gaga!


Perssons Gaga-outfit. Sjukt ball eller jät...

20100507216 (MMS)

Perssons Gaga-outfit. Sjukt ball eller jättesöt!


Vanja försöker lära Anna att busvissla inn...

20100507215 (MMS)

Vanja försöker lära Anna att busvissla innan konserten, det går sådär!


Ganska så mätta tjejooor efter vår brunch....

20100507213 (MMS)

Ganska så mätta tjejooor efter vår brunch. De envisas att se ut som turister på alla bilder med peacetecken eller tummen upp. Härligt gäng vi är alltså!


Anna hällde ut hälften av alla sina popcor...

20100506209 (MMS)

Anna hällde ut hälften av alla sina popcorn på golvet innan bion haha!


Turisten Anna i Stockholm!

20100506208 (MMS)

Turisten Anna i Stockholm!


Framme! Nu ska vi komma i ordning och sen ...

20100506201 (MMS)

Framme! Nu ska vi komma i ordning och sen planera kvällen! Har vi sagt att vi ska till Stockholm för att kolla Lady Gaga imorgon? Det är därför vi är här i alla fall! Vi är på en minisemester och ska rocka järnet!


Nästan framme wooo!

20100506199 (MMS)

Nästan framme wooo!


Bussresor är verkligen ingen mardröm, jag ...

20100506197 (MMS)

Bussresor är verkligen ingen mardröm, jag är alltid lika skeptisk innan jag åker men sen blir jag lika överraskad varje gång av hur smidigt det är. En sak som jag inte slutar förvånas över är hur fan bussrutten hittar alla hålor! Busshållplatserna ligger ute i ingenstans (ja ni skymtar en på bilden) Hör man namnet Swebus Express anar man att den gör uppehåll i de större städerna men icke!


Det var en kille/man/fyllo på bussen som b...

20100506196 (MMS)

Det var en kille/man/fyllo på bussen som började prata med mig och Anna var snabb som tusan att skicka ett sms till Vanja: "jag sa att det inte skulle ta lång tid innan hon fick ragg! Haha!" Jag undrar mer vem det var som fick ragg, inga stenar ska kastas i glashus! Haha!


Stockholm nästa! Efter 2,5 timmes sömn är ...

20100506194 (MMS)

Stockholm nästa! Efter 2,5 timmes sömn är vi nu på väg! Go go go!


Stefan och Rebecka! Vi har döpt våra resvä...

20100506193 (MMS)

Stefan och Rebecka! Vi har döpt våra resväskor! Om drygt 7 timmar åker vi till Stockholm och vi har inte packat ännu. Vi har precis skrattat så vi vek oss dubbla. Så fort en av oss öppnade munnen och sa något så brast vi ut i skratt. Vi är spiknyktra men för en utomstående skulle vi se as kalas ut! Det här kommer bli en rolig natt!


Vi är mysiga idag!

20100505192 (MMS)

Vi är mysiga idag!


I delikatessen på Ica Maxi säljer de ölkor...

20100505191 (MMS)

I delikatessen på Ica Maxi säljer de ölkorv som heter "Rackebajsare" eller vi hoppas att det är ölkorv för det ser ut att vara en rackebajsare!


Inför dejting i Sverige! Vi ligger i soff...

Inför dejting i Sverige! Vi ligger i soffan med uppknäppta jeans och håliga strumpbyxor och pratar killar (som alltid annars). Vi samlar egentligen kraft för att cykla till affären och handla matsäck. En sak som vi återkommer till är att vi borde dejta i Sverige. Det verkar så mycket enklare och folk är inte rädda för att ta kontakt. Ifall vi hade haft det så hade folk inte trott att vi var intresserade bara för att någon sa "hej" till en. Dejta helt enkelt! Vi ska göra vårt bästa med att införa dejtingen. Har folk lyckats få hit en påklistrad Halloween så ska vi lyckas med detta. Jag lottar ut en dejt med Anna för den som är intresserad för att få igång vår dejtingkampanj! Kom igen!


Någon som tycker att Anna behöver invester...

20100505189 (MMS)

Någon som tycker att Anna behöver investera i nya strumpbyxor? Personligen tycker jag att hon kan köra på dessa någon gång till.


Alla kan Lady Gagas uttjatade Pokerface. V...

20100505188 (MMS)

Alla kan Lady Gagas uttjatade Pokerface. Vi har nu kommit på vad hon egentligen vill säga med låten, vad som är döljt mellan raderna. Hon sjunger givetvis "poke her face". Det är just vad Vanja och jag gör på Anna och hon ser ut att gilla det!


Mitt rykte står på spel

Jag tycker att jag börjar bli utmålad som en player här på bloggen. Det är jag inte! För att förtydliga: det är jag INTE! Jag kanske har ett fåtal beundrare men det är väl inte mitt fel? På grund av det ska ska väl inte jag behöva bli kategoriserad som att jag har ett eget harem runt mig?! Jag gillar i och för sig tanken på ett eget harem. Kanske ska släppa alla hämningar and just go for it! Vad tycker ni?

Efter att Anna publicerade "Bad Touch" så frågade jag varför den var tillägnad mig. Jag förstod verkligen inte. För mig var den tillägnan totalt ologisk. Då svarar hon:

"ja...eeh...men även om du vägrar att erkänna det så är du under ytan en dirty jävel!"



Jaha! Svarar man "tack" på det eller?! Anna ska vara den personen som känner mig mest men ändå har hon fått detta heeelt om bakfoten!


Nostalgi!

Nostalgi på hög nivå. Tror jag vill tillägna JP denna också ;)


Smeknamn

JP har för många män. Dessutom har vi märkt att alla känner alla och att det är en väldigt dum idé att prata öppet om dem eftersom Kalmar är minimalt. Vi har därför hittat på smeknamn till de flesta av hennes män. Vi har bland annat, sedan tidigare, Hans och Allan. Vårt senaste tilläg är Kenneth, aka Kevin. Vi tänkte att Kevin är ju ett rätt så ovanligt namn (tur är väl det), så folk skulle ju lätt veta vem han var. Kevin är alltså från och med nu Kenneth!

Vanja is in thaaa house!

Hej kära vänner,

Mitt namn är Vanja och jag är gästbloggare här på TG. Jag känner personligen att de borde uppdatera mer. Ex på ämnen kan vara, Annas nya kille, Johannas killar osv. Det är vi intresseade av att läsa!!


Nu är det såhär att jag ska vaxa mig, aka min lilla nutella ska bli fin! För att spinna vidare så säger mina tjejor nu att jag kommer bli helt blå, vilket jag är rädd för. Liksom vem vill se ut som blåbär mellan benen.

Ja (JÄÄÄÄAAAAAA) det var inte någon stor uppatering men det är något i alla fall.

/V

Sängen är bäddad med nytvättade lakan! Fin...

Sängen är bäddad med nytvättade lakan! Finns det något bättre än att lägga sig i en renbäddad säng?!


Telia försöker blåsa oss! De kan ju försök...

20100504185 (MMS)

Telia försöker blåsa oss! De kan ju försöka men det kommer inte hända! Anna muckar med dem! Vi ser snälla ut men ingen ger sig på oss utan en fight back! Jävla Telia!


Tillägnat JP

Denna vill jag tillägna JP och hennes nya kille - Kevin. Dels för att han som sjunger också heter Kevin, dels för att JP turns him on ;)



Trött & Frusen

JP är det sötaste som finns. Igår när hon kom hem så var hon trött, sliten och frusen. Jag försökte bota henne så gott jag kunde. Mot tröttheten fick hon c-vitaminer i form av fruktsallad, mot det slitna fick hon lite presenter (presenter/shopping piggar ALLTID upp) och mot det frusna fick hon... handdukar...? Det var logiskt då...


Anna NOT a moviestar

Vi sitter på biblioteket med Vanja och försöker plugga. Vi snackar mest och Vanja skriver packningslista till Stockholm (två dagar kvar baby). Då kommer det fram en kvinna och säger:

"Hej! Vi gör en introduktionsfilm till nya studenter...puh jag har sagt det tusen gånger nu. Jag undrar om ni har något emot att vi film..."

mer hinner hon inte säga innan Anna avbryter henne:

"JÄÄAAA!"

Hahaha Vanja och jag brister ut i skratt och Anna försvarar sitt utbrott med att det är pinsamt och det är absolut inte okej att de filmar oss. Efter att hon frågat massa saker och hon har blivit lovad att det inte kommer att vara några närbilder så går hon med på att låta kameralinsen svepa förbi oss.

Hennes "ja" till att hon hade något emot att bli filmad är inte från denna värld. Det går inte riktigt att återberätta men tro mig det var kul!


Alltid redo

I morse hade jag och JP vår första kalkylerings-lektion. Eller det vill säga, JP hade. Jag följer med för att anteckna och agera moraliskt stöd och sällskap. I alla fall, en halvtimma innan det är dags att gå går jag upp ur sängen, då har JP precis kommit ur duschen. Att säga att vi var sjukt trötta vore en underdrift. 10 minuter senare ropar hon inifån sitt rum: "KLAAAR!". Man kan säga att jag blev RÄTT så misstänksam med tanke på att jag varken hört hårfön eller det (obligatoriska) "Jag vet inte vad jag ska ha på mig". Strax efter dök hon upp i denna outfit:


Hahaha, jag hade gjort vad som helst för att få JP att gå till skolan i detta :D

JP - maktinnehavare!

Igår när jag åkte tillbaka till Kalmar med tåget från Helsingborg så försökte jag skicka in ett inlägg till bloggen men det gick inte. Sammanlagt tror jag att jag skickade det fem gånger. Eftersom bloggen och mobilen inte ville samarbeta så får ni inlägget nu istället!

"Jag bara måste berätta! Nu sitter jag på tåget och smsar med Anna och hon har fått för sig en rolig sak. Det finns en kille som vi har festat lite med. Härlig kille på alla vis MEN när vi lärde känna honom så hade han BS (backslick). BS är inte okej! Vi såg bilder på honom utan BS och istället kortare och fint ruffsigt hår. Han såg så bra ut! Ett tag senare när vi träffades så sa jag till honom att vi sett bilderna och att jag tyckte att han såg sjukt mycket bättre ut i kort hår. Någon vecka senare träffar vi honom ute och han har KLIPPT SIG!!! Snygg! Till saken, Anna har nu inbillat sig (och försöker inbilla mig) att han har klippt sig "för min skull". Haha jag tycker det här är jätteroligt! Hade vi haft/har/kommer få något på gång så hade jag köpt hennes argument MEN det har aldrig, är inget och kommer heller aldrig att bli något mellan oss. DÄRFÖR är detta så kul! Tydligen har jag makt över killar och deras hår! Oh yes!"


Outfits miss!

Idag är det fel på min outfit! Jag har inga strumpor på mig men jag har solglasögon och vantar!!! Det är ungefär som finn fem fel fast i detta specifika fall kanske det snarare finn ett fel. Det låter heltokigt men hela resultatet är inte helt galet faktiskt!


Nu är Anna och jag på kalkylering. 5 minut...

20100504184 (MMS)

Nu är Anna och jag på kalkylering. 5 minuter in i föreläsningen så frågar Anna om det inte finns någon jag känner. Jag tittar mig runt och säger "han killen två steg från mig, han är snygg". Det tog inte lång tid för mig att hitta ett span. Anna säger att hon visste att jag skulle säga det och lägger sen till "han ser ut som en blandning av alla dina killar".


Fruktsallad för två!

20100503182 (MMS)

Fruktsallad för två!


Läste i en skvallerblaska (haha nog förs...

Läste i en skvallerblaska (haha nog första gången jag använt det ordet) att Britney Spears är nära en ny psykkollaps. Hon har tydligen fotograferats med massa blåmärken på kroppen och jag vet inte allt. Det går inte en dag utan att jag klantar till det och får ett nytt blåmärke. Detta kan betyda två saker: antingen (1) så är Britney en klumpeduns precis som jag och har lätt för att få blå märke eller (2) så är jag också nära ett psykbryt! Haha tänk det samtalet från Anna till min mamma "Hej Lisbeth! Jo det är såhär att Johanna har liksom kollapsat mentalt och rakat av sig håret."


Jag stod och väntade på tåget och någr...

Jag stod och väntade på tåget och några meter sidan om mig stod en pojke, kanske 5 år; med sin mamma. När en fågel flög förbi så frågade pojken "är det en duva?" mamman svarade "ja" då säger pojken kaxigt "pappa skulle varit här och skjutit den!". Hahaha!


Frukostbuffe (ska uttalas utan fjong på e...

Frukostbuffe (ska uttalas utan fjong på e:et) är det bästa som finns. Jag är ingen frukostmänniska men när jag väl äter då ska det vara ordentligt! Även om jag bara äter smör och gurka på mina nybakade bullar så gillar jag att se variationen av pålägg som finns att välja på. Det känns lyxigt med massa valmöjligheter! Jag älskar att jobba morgon för då kan man gå upp och äta från en härligt uppdukad frukostbuffe. Mer frukostbuffe åt foket (men mest mig)!


I morse när jag vaknade hade jag ont i ru...

I morse när jag vaknade hade jag ont i rumpan. Det var liksom precis som om det var i/på (vilket är det?!) svanskotan men liksom ändå på min bakända. I vanliga fall när jag har så ont när jag vaknar en söndag brukar jag fråga "ramlade jag igår?". Anna tycker knappt att jag behöver fråga längre. Igår var den frågan helt orelevant eftersom jag sov när förfesten brukar vara på topp. (Tro nu inte att jag sov vid nio, Anna och jag börjar festa sent. Det är så proffsen gör det.) Eftersom jag inte ramlade igår så är ömheten där bak ett mysterium!


Rådjur

Idag när jag var ute på promenad så kom det ett rådjur över stigen :) Jag försökte fota, men han var snabb. LITE rådjur fick jag i alla fall med på bilden!


Anna har fått för sig att jag har en hå...

Anna har fått för sig att jag har en hångelhörna (HH) på min arbetsplats. Detta är givetvis ett påhitt från hennes sida. Fast ju mer jag tänker på det ju mer intresserad blir jag av att faktiskt skaffa en. Jag tänkte att jag skulle hitta den perfekta hörnan nu när jag har jobbat i helgen men tji fick jag. Jag hade så mycket att göra att jag inte hann. Fast den positiva sidan är att det inte fanns något potentiellt hångelmaterial heller så det kanske var för det bästa annars hade jag fått stå där ensam och glo. Summa kardemumma en HH ska definitivt införskaffas!


Han har sunkat till sig rejält dessutom...

20100502181 (MMS)

Han har sunkat till sig rejält dessutom...


Anna kommer bli förkrossad! Tänk på att de...

20100502180 (MMS)

Anna kommer bli förkrossad! Tänk på att det finns fler män där ute. Håll ögonen öppna och humöret på topp så ordnar det sig!


Jag hittade en bild på vårt spindeläventyr...

20100427169 (MMS)

Jag hittade en bild på vårt spindeläventyr! Det blev bara en för Anna fick nersatt syn av blixten. Inga bilder i världen är värda att Anna inte kan se, hon var tvungen att fånga den äckliga vidriga saken! (Det ser inte så farligt ut på bilden MEN det VAR farligt - d'accord!)


Jippie!

Förra omgången följde jag och JP körslaget slaviskt. Vi tittar inte på det annars, men Ola var ju med ;) Den här omgången har vi bara tittat när det inte funnits något annat eller under tiden som den andra har varit i duschen de kvällar vi har gått ut. I alla fall har det varit ganska tråkiga deltagare, så vi bestämde oss direkt för att inte titta särskilt aktivt men ändå heja på heja på Niklas Strömstedt och Kalle Moraeus. Niklas åkte ut ganska tidigt (kanske hade det gått annorlunda om JP raggat röster som hon gjorde till Ola). I kväll tog i alla fall Kalle Moreaus hem kalaset! Heja heja!


Jag har aldrig reflekterat över att strum...

Jag har aldrig reflekterat över att strumpbyxor har en fram och en baksida. De flesta modellerna kan användas på båda håll utan att man märker någon skillnad. Inte det paret jag har på mig nu! Jag satte precis på mig dem - på fel håll! Det var varken snyggt eller bekvämt kan jag meddela!


Första maj och det ska jag "fira" med att ...

Första maj och det ska jag "fira" med att äta korv med bröd OCH få betalt för det! Dubbelt betalt dessutom! Vissa dagar är bättre än andra!


RSS 2.0